Sako 100

1 2 3 4 5
(5/5) Baserat på 1 Betyg
Artikelnamn: Sako 100 Carbon Flutad Pipa M15x1
Artnr: S100C
Lagerstatus: Licensplikt
74900,00 kr
Artikelnamn: Sako 100 Wood Klassisk pipa M15x1
Artnr: S100W
Lagerstatus: Licensplikt
65900,00 kr

Produktbeskrivning

Sako 100 - Den nya premiumstudsaren

Sako 100 Explorer är pipbytare med fjäderbelastad justerbar kolvkam samt spänntangent. Sako 100 en hyllning till det elganta i en repterstudsarei där allt har uppdaterats till den moderna snittet som de kräsna jägarna idag önskar. Vi är övertygade om att Sako med modell 100 sätter en ny standard.

Sako 100 - ett premiumvapen och är resultat av 100 års vapenproduktion för jägare och lanserades lagom till jubileumsåret.

Sako 100 kommer i två utföranden : en klassiska Sako 100 Explorer Wood, med valnötskolv och klassisk pipa, samt den modernare Sako 100 Explorer Carbon med kolfiberkolv och flutad pipa. I övrigt är wood och carbon helt lika i sin tekniska specifikation.Studsaren är designad för den mångsidige och variationsrike jägaren, och har fjäderbelastad justerbar kolvkam vilket gör det enkelt att justera vapnet vid pipbyten med olika typer/storlekar av optik monterat på piporna.

Sako 100 Take Down
I underkant på kolven finns en liten lucka där det finns ett utrymme för mindre verktyg till exempel verktyget för justering av avtryckarvikten, samt åtkomst till skruven som håller kolven på plats.

Sako 100 Lucka
Optiken är monterad på en skena på pipan så vid byte av pipa / kaliber behöver man inte skjuta in vapnet på nytt. Sakos befintliga Optilockringar skruvas i skenan och man kan på så sätt enkelt få den höjd på montaget som behövs beroende på storleken på optiken. Pipa och mekanism har en svart Cerakote Elite beläggning vilket ger en vacker lyster och ett extremt gott skydd mot vädrets makter.Slutstycket har spänntangent, tre låsklackar och är belagt med en DLC-coating. (Diamond Like Coating) och har fått en utstötare i slutstyckshuvudet för att garantera säkra utkast av tomhylsor.


Avtryckaren är ställbar i sex olika lägen, från 750 gram till 1750 gram. Detta görs enkelt utan någon form av demontering och det valda läget ser man via en indikering från 1-6 i framkanten av varbygeln. Kryssmagasinet är tillverkat i stål och kan laddas på plats i vapnet.


Sako 100 levereras i en exklusiv koffert där det även finns en momentnyckel anpassad för pipbytet.