Helle 610 DID Galgalu

Hem » FRILUFTSLIV » Knivar, Yxor & Sågar » Knivar » Helle 610 DID Galgalu
1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
Artikelnamn: Helle 610 DID Galgalu
Artnr: FP6527
Lagerstatus: 3-5 dagar längre leveranstid
2395,00 kr

Produktbeskrivning

Helle 610 DID Galgalu
Helle Didi Galgala är utvecklad efter en expedition till afrikanska öknen Didi Galgala i norra Kenya där målet var att skapa en kniv som både matchar naturens skönhet men även den hårda verkligheten.
Laminerat rostfritt Sandvik 12C27 stål i full tånge med ett skaft av Afrikanskt teak och vulkanfiber. Skaftet är förstärkt med 3 mässingnitar. Levererasmed en brun läderslida.
HELLE KNIVAR
KNIVAR EFTER GAMLA TRADITIONER
Vackert beläget i det norska fjordlandskapet ligger den lilla byn Holmedal och Helles knivfabrik. Här tillverkas knivarna efter gamla traditioner istället för det vanliga, automatiserad massproduktion. Helles grundfi losofi är enkel: "Kvalitet bevaras bäst av skickliga hantverkare som har en stor erfarenhet och stolthet formar varje Hellekniv till en unik produkt". Knivarna är konstruerade för att tåla hårt arbete och är utformade av och för jägare, fi skare och utelivsmänniskor. Stålet man oftast använder är ett trelagerlaminerat rostfritt stål med utmärkta egenskaper och en rakbladsvass egg. Det är ett kostsamt stål, men som en del i Helles fi losofi kompromissar man inte gärna på kvalitén.
SPECIFIKATIONER
Vikt 193 g
Totallängd 249 mm
Blad Sandvik 12C27
Bladlängd 129 mm
Slida Läder
Greppmaterial Afrikansk Kiaat, vulkanfiber
Bladmodell Droppoint
Bladtjocklek 3 mm
Designad av Voetspore
Tillverkare Helle