Byxa Pinewood Wild Boar Extreme

Hem » KONFEKTION » Jaktbyxor Herr » Byxa Pinewood Wild Boar Extreme
1 2 3 4 5
(2.8/5) Baserat på 26 betyg.
Artikelnamn: Byxa Pinewood Wild Boar Extreme D112
Artnr: 5991D112
Lagerstatus: REAVARA 1st
3495,00 kr

Produktbeskrivning

Byxa Pinewood Wild Boar Extreme

En gedigen och robust byxa fodrad med Kevlar®-material som skyddar vid vildsvinsangrepp. Byxan är tillverkad i polyester framsida ben, samt förstärkt med polyamid på baksida underben.

För skyddande egenskaper är byxan fodrad med ett lager Kevlar® runt om benen, upp i grenen och även på hela utsidan av benen. Sätesdelen dock utan Kevlar® och istället förstärkt med ett tätt vävt polyestertyg som är vattenavvisande. Insida ben från vaderna upp till grenen är dessutom ytterligare förstärkt med ett lager av stickskyddande material som kompletterar kevlaren och gör byxan ännu säkrare just där våra kraftiga blodkärl finns.

Materialens kombination uppfyller högsta testresultat enligt DIN EN388.2016 för skydd mot skär- och stickskador samt rivskydd. Byxan är försedd med vind- och vattentätt membran med mycket god andningsförmåga. Tejpade sömmar. Resår i midjan. Förhöjd baktill. Öppningsbar ventilation i sidorna för extra luftgenomströmning och värmeutsläpp. Lätt i vikt (ca 1,4kg). Flertalet praktiska fickor. Ammunitionshållare i benficka. Utrustad med hållare för stickkniv bak på benet. D-ring. Reglerbar nedtill med kardborreband. Reflexband för extra säkerhet i praktisk ficka. Behandlad med Bionic Finish® Eco för extra vatten- och smutsavstötande egenskaper. 100% polyester, kontraster i 100% polyamid samt Kevlar®.
Finns i Mockabrun/Orange (250).
Vattenpelare: >10.000 mm
Andas: 22.000 g/m2/24h (ASTM: 8.000 g/m2/24h)