KKC

KKC är resultatet av Kjetil Kverndokks examensprojekt från Institutionen för industriell design vid Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Norge, från januari 1998.

KKC rankades som det främsta projektet och ett av de bästa i skolans historia. År 1999 fick KKC hedersomnämnande i den norska Designrådets tävling för unga talanger.

Efter att ha fått talrika förfrågningar om tillverkning och marknadsföring av sin produkt beslutade Kverndokk att inleda kommersiell produktion av sitt gevärskolv på våren 2003. Två år senare, 2005, var de första kolvarna redo för leverans. Försäljningen har ökat i takt med positiv feedback från mycket nöjda kunder.

Entreprenörsprocessen har inte varit smärtfri, men Kverndokk har lyckats vända utmaningarna och utnyttja dem för en positiv utveckling av produkten.

De första åren slipade, färgade och monterade han kolvarna själv. Idag är en avancerad produktionslinje etablerad internt i Kverndokks hemstad Ålesund i Norge, men han är fortfarande personligen engagerad i produktionen.

Jag ser nu stora möjligheter att utveckla konceptet för KKC och skapa nya idéer, säger Kverndokk och antyder att han har flera nya designidéer.

Se alla våra produkter från KKC

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.